Άρθρα για games και animes.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

EΞΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΣΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ANIME.

Σε όλα τα anime θα δούμε ορισμένα κλισέ. Κάποια είναι ανεκτά, ενώ κάποια άλλα απίστευτα σπαστικά. Παρακάτω γίνεται μια σύντομη αναφορά στα πιο εκνευριστικά (κατά την γνώμη μου)  κλισέ  που παρατηρούμε σε πολλές σειρές anime.



1. Σχολική ζωή : Ίσως και το πιο πολυχρησιμοποιημένο κλισέ. Συνήθως μπορεί να μην είναι σχολειό, ακριβώς, αυτό που παρουσιάζεται αλλά κάποια άλλη μορφή εκπαίδευσης (π.χ. κάποια ακαδημία η σχολή που μαθαίνει στους πρωταγωνιστές μας μαγεία, εξορκισμούς κ.α.) Αυτό με την σειρά του οδηγεί σε άλλα κλισέ, όπως όταν όλοι οι χαρακτήρες καταλήγουν με έναν μαγικό τρόπο στην ίδια τάξη  ή όταν ο “κακός” της ιστορίας μας ξαφνικά μεταφέρεται στο ίδιο σχολειό με τον πρωταγωνιστή μας. Το ξέρω ότι πολλά anime το κάνουν αυτό ώστε οι έφηβοι θεατές να δεθούν πιο εύκολα με την σειρά. Αλλά έχω δει αυτήν την τακτική να εφαρμόζεται τόσες πολλές φορές που έχω αρχίσει πλέον να απορρίπτω σειρές anime γι’ αυτόν τον λόγο.






2. Υπερμεγέθη στήθη : Τεράστια στήθη παντού!!!! Στήθη που αψηφούν την λογική και τους νόμους της βαρύτητας. Το sex πουλάει και η βιομηχανία των anime το ξέρει καλά αυτό. Στις χειρότερες περιπτώσεις σχεδόν όλοι οι θηλυκοί χαρακτήρες μιας σειράς θα έχουν μεγάλου μεγέθους στήθος (βλέπε blade and soul). Ένα ακόμα κλισέ που συνήθως ακολουθεί μαζί με αυτό, είναι μια άλλη χαρακτήρας μέσα στην σειρά, η όποια δεν είναι και τόσο προικισμένη, να ζηλεύει κάποια άλλη που έχει μεγάλο στήθος.










3. Χαρακτήρες  με  γυαλιά : Για κάποιο λόγο οι σκεπτόμενοι και έξυπνοι χαρακτήρες πρέπει να φοράνε γυαλιά. ΟΚ, δεν συμβαίνει παντού αυτό, αλλά οι πιο πολλές σειρές κάνουν χρήση αυτού του χαρακτηριστικού σε σημείο που έχει καταντήσει κλισέ. Και εδώ μαζί με αυτό το κλισέ έχουμε και άλλο ένα. Μιλάω φυσικά για την κλασσική κίνηση που κάνουν όλοι οι  χαρακτήρες με γυαλιά, ποια κίνηση? Μην μου πείτε πως δεν καταλάβατε.. Αναφέρομαι στην κλασσική σκηνή όπου ο χαρακτήρας με τα γυαλιά ετοιμάζεται να πει κάτι φοβερό (ή να ρίξει ξύλο), αλλά πρώτου το κάνει, φτιάχνει τα  γυαλιά του κάπως έτσι . 

Αν σε κάποια σειρά (απ’ αυτές που έχω δει τουλάχιστον) θα ‘δινα βραβείο για την χρήση αυτών των δυο κλισέ σε σημείο εκνευρισμού, αυτή θα ‘ταν το Log Horizon (το όποιο έχει παραπάνω από δυο χαρακτήρες με γυαλιά να κάνουν αυτήν την κίνηση ξανά και ξανά).











4. Μόνο μικρά παιδία μπορούν να μας σώσουν : Η ανθρωπότητα κινδυνεύει, μια εξωγήινη απειλή (ε καλά όχι απαραίτητα πάντα εξωγήινη)  εμφανίστηκε και θα μας αφανίσει όλους.  Η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας μυστικό όπλο (ή απλά ρομπότ) το οποίο είναι ικανό να καταπολεμήσει την απειλή. Και ποιος θα χειριστεί αυτό το όπλο?? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 12ΧΡΟΝΑ!!!!
Η χρήση αυτού του κλισέ γίνεται κυρίως για να μπορούν μικρά παιδιά να ταυτιστούν με τους ήρωες της σειράς. Το κακό είναι ότι σχεδόν πλέον όλες οι σειρές που  απευθύνονται σε μικρά παιδιά το κάνουν αυτό και μάλιστα με τρομερά γελοίο τρόπο. (δέκα χρόνια
pokemon και ο Ash αντί για να μεγαλώνει ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ κιόλας).









5. Ανίδεα αγόρια : Εμφανίζονται κυρίως σε harem anime. Ο τυπικός αρσενικός πρωταγωνιστής σε αυτές τις περιπτώσεις είναι  απλά "αθώος" και βουτηγμένος μέσα στην άγνοια.  Έχει πάντα μια κοπέλα που του την πέφτει στεγνά και κάνει τα πάντα για να δείξει ότι τον γουστάρει, αλλά αυτός ξύνει το κεφάλι του με απορία μιας και όλη αυτή η συμπεριφορά της κοπέλας του φαίνεται απλά περίεργη. Συνήθως σε τέτοιες σκηνές   άλλοι δευτερεύοντες χαρακτήρες σχολιάζουν το πόσο ανίδεος είναι ο πρωταγωνιστής όσον αφορά τις γυναίκες. Σαν να μην είχα αρκετούς λόγους που απεχθάνομαι τα harem anime τώρα έχω άλλον έναν.







6. Fan Service : Βολικά αεράκια που σίγουρα θα σηκώσουν κάποια φούστα. Πλανά όπου το εσώρουχο βγάζει μάτι. “Ατυχήματα” όπου κάποιος μπαίνει στο μπάνιο κατά λάθος ενώ κάποια θα κάνει ντουζ. Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα του fan service που τώρα τελευταία εισχωρεί και σε άλλα anime εκτός των ecchi.
Ειδικά τα επεισόδια στην παραλία (όπου συνήθως δίνεται μεγάλη σημασία του τι
bikini θα φοράνε οι θηλυκοί χαρακτήρες της σειράς) είναι τα πιο εκνευριστικά, υπάρχουν μόνο για να καθυστερεί η εξέλιξη της ιστορίας. Και πραγματικά όσο καλό και να είναι το plot μιας σειράς μου είναι δύσκολο να την πάρω στα σοβαρά όταν πετάγονται στο άσχετο διάφορα εσώρουχα μέσα σε κάθε πλάνο.






Και αυτά ήταν τα πιο μισητά κλισέ που συναντάμε στα anime. Αξίζει να αναφερθεί ότι είμαστε πολλοί που αρκετές φορές συναντάμε τα παραπάνω κλισέ και πάλι όμως τα λατρεύουμε (ανάλογα με τα γούστα μας). Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα σπαστικά κλισέ αλλά για σήμερα είχαμε χρόνο να καλύψουμε μόνο αυτά. Thanks for your time..!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου