Άρθρα για games και animes.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΟΚΤΩ ΑΝΙΜΕ ΤΗΣ ANIME SPRING SEASON 2014 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.



Η νέα season anime έχει ξεκινήσει περίπου εδώ και μια εβδομάδα. Ένα σωρό καινούρια anime κάνουν το ξεκίνημα τους τώρα. Κάποια βρίσκονται στο πρώτο τους επεισόδιο ενώ άλλα έχουν προλάβει να βγάλουν και δεύτερο. Ποια απ’ αυτά όμως αξίζουν και ποια όχι?
Είναι τόσα πολλά και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις  αμέσως ποια αξίζουν τον χρόνο σου. Η λίστα που ακολουθεί αποτελείται από anime που σίγουρα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον αρκετών:






1. Hitsugi no Chaika: Ο Toru Acura είναι ένας 20χρονος πρώην στρατιώτης ο οποίος είναι άνεργος τώρα που ο πόλεμος έχει τελειώσει. Συναντά μια μικρή magician την Chaika Trabant η οποία κουβαλά ένα τεράστιο sniper μέσα σε ένα φέρετρο (το ξέρω, ακούγεται γαμάτο). Η Chaika προσφέρει μια “δουλειά” στον Toru της οποίας οι λεπτομέρειες  είναι μυστήριες και έτσι η περιπέτεια τους ξεκινά.


Δεν έχουν αναφερθεί πολλές λεπτομέρειες για το plot ακόμα. Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πως θα εξελιχτεί. Αλλά ένα είναι σίγουρο. Το anime αυτό έχει πολύ δράση και δείχνει αρκετά promising στον τομέα αυτό. Ακόμα και αν το plot δεν εξελιχτεί σε κάτι καλό, θα δούμε ωραίες σκηνές μάχης. (senseless violence is always good, right?)


Είδος:  Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Romance, Shounen





2. Atelier Escha and Logy: Alchemists of the Dusk Sky:  Η ιστορία αυτή ξεκινά από ένα μακρινό χωριό που ονομάζεται Colseit όπου η τοπική διοίκηση προσλαμβάνει δυο καινούριους Alchemists, την  Escha και τον Logy, σαν μέλη του R&D division τους. Συνηθίζοντας το νέο τους επάγγελμα οι δυο main πρωταγωνιστές μας θα συγκεντρώσουν μια ομάδα από φίλους . Στόχος τους είναι να ξεκλειδώσουν τα μυστικά κοντινών αρχαίων  ruins τα οποία θα βοηθήσουν όλον τον κόσμο να επιβιώσει από ένα καταστροφικό φαινόμενο που λέγεται “Dusk End”.




Το πρώτο επεισόδιο δεν έχει καθόλου δράση και είναι απλά ένα introduction στους δυο main πρωταγωνιστές της σειράς. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο anime βασίζεται πάνω σε ένα Ιαπωνικό RPG το οποίο ήδη έχει αρκετούς fansAν σου αρέσουν τα RPG είναι πολύ πιθανό να το βρεις ενδιαφέρον.


Ειδος:  Adventure, Fantasy, Game.





3. Gokukoku no BrynhildrΟ Murakami μικρός έκανε παρέα με ένα κοριτσάκι εν ονόματι Kuroneko. ¨Ένα ατύχημα συμβαίνει και η Kuroneko πεθαίνει ενώ ο Murakami επιβιώνει. Ύστερα από αρκετά χρόνια μια νέα μαθήτρια μεταφέρεται στην τάξη του Murakami η οποία όχι μόνο μοιάζει αρκετά στην Kuroneko αλλά το όνομα της κιόλας είναι  Kuroha Neko και  παρ’ όλα αυτά δεν αναγνωρίζει τον Murakami. Η κοπέλα αυτή έχει υπερφυσική ικανότητα και μπορεί να προβλέπει το μέλλον. Χρησιμοποιεί τις ικανότητες της για να σώζει διάφορους ανθρώπους από τον θάνατο τους.



Είναι απ’ τα anime που σου τραβάνε τον ενδιαφέρουν απ΄ το πρώτο επεισόδιο. Το plot δείχνει αρκετά promising.  Fact: Το anime αυτό έχει τον ίδιο δημιουργό με το Elfen Lied.


Είδος: Drama, Mystery, Sci-Fi, Seinen.




4. Blade and SoulΗ πρωταγωνίστρια μας ονομάζεται Alka και είναι μια ικανοτάτη δολοφόνος. Την κυνηγάει μια ολόκληρη αυτοκρατορία με την κατηγορία ότι σκότωσε τον δάσκαλο της. 








Οk, το plot δεν παίρνει και βραβείο πρωτοτυπίας. Πρόκειται όμως για ένα anime το οποίο έχει βασιστεί σε ένα απ’ τα MMO-RPG της NCSOFT. Εκτός απ’ αυτό είναι πολύ ωραία σχεδιασμένο με καλά γραφικά και αρκετή δράση.


Eίδος:  Fantasy, Game, Action.




5. No game no lifeΗ ιστορία σε αυτό το anime είναι για δυο αδερφια, τον Sora και την Shiro. Αυτά τα αδέρφια είναι NEET Gamers και έχουν γίνει θρύλος μιας και κανείς δεν μπορεί να τους νικήσει σε κανένα απολύτως game. Μια μέρα μεταφέρονται σε έναν κόσμο όπου ο Θεός εκεί έχει απαγορεύσει τον πόλεμο και την βία, και έχει βάλει σαν κανόνα να αποφασίζονται όλα με παιχνίδια.






Ο κανόνας σε αυτόν τον κόσμο είναι απλός. Δυο πλευρές στοιχηματίζουν κάτι και παίζουν  ένα παιχνίδι. Το στοίχημα αυτό μπορεί να είναι το οτιδήποτε, απ’ την ζωή κάποιου μέχρι και το έδαφος μιας χώρας. Επίσης, το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι πάλι το οτιδήποτε. Από μια παρτίδα σκάκι μέχρι και μια παρτίδα πόκερ. Μόνο και μόνο για αυτά τα στοιχειά το plot δείχνει αρκετά ενδιαφέρον. Προσοχή όμως, το anime αυτό ανήκει στην κατηγορία “Ecchi” γι’ αυτό προετοιμαστείτε για το άπειρο fan-service που θα φάτε. Απ’ την άλλη αυτό μπορεί να αποτελεί +1 λόγος για να το δείτε (ανάλογα με τα γούστα σας).


Είδος: Adventure, Comedy, Ecchi, Fantasy, Seinen, Supernatural.




6. Black BulletΗ ανθρωπότητα έχει σχεδόν νικηθεί από ένα viral παράσιτο που ονομάζεται Gastrea και μεταμορφώνει σε γιγάντιο έντομο όποιον άνθρωπο προσβάλει. Κάποιοι επιζώντες ζουν σε μια προστατευμένη πόλη στην οποία όμως λίγα Gastrea  και πάλι κάποιες φορές καταφέρνουν να εισβάλουν. Ο πρωταγωνιστής μας o Rentaro και η partner του η Enju ανήκουν σε μια οργάνωση της οποίας η δουλεία είναι να σκοτώνουν τα Gastrea που εισβάλουν στην πόλη.





Σε κάποιους μπορεί να θυμίζει “Attack on Titan” αλλά πραγματικά δεν έχει καμία σχέση. Ενδιαφέρον και πάλι plot με ωραία γραφικά και αρκετή δράση, σίγουρα ένα απ’ τα “Must see” της season.


Είδος: Action, Mystery, Sci-Fi, Seinen.




7. Broken Blade:  A.k.a  “Break Blade”. Στην ήπειρο Cruzon η χωρά της Athens εισβάλει στο βασίλειο της Krisna και ενας μεγάλος πόλεμος ξεκινά. Σε αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν τα quartz με την ικανότητα της μαγείας.  Ο πρωταγωνιστής μας όμως, ο Rygart Arrow, δεν έχει αυτήν την ικανότητα. Είναι ένας “un-sorceror” και αυτό του προκαλεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα του. Αυτό όμως το χαρακτηριστικό του θα του επιτρέψει να πιλοτάρει ένα αρχαίο Golem το οποίο έχει αρκετή δύναμη ωστε να σταματήσει την εισβολή της Athens.



Δεν είναι σαν τα πιο πολλά Mecha όπου ο τα “robot” πετάνε στο διάστημα και ρίχνουν laser.  Οι κινήσεις τους είναι πιο ρεαλιστικές, έχουν πιο “normal” όπλα, σπαθιά και κοντάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι είδη υπάρχουν 6 ταινίες αυτού του anime και το manga του είναι ακόμα on-going. Είναι η πρώτη φορά που πάει να περάσει στην τηλεόραση.


Είδος:  Action, Fantasy, Mecha, Military, Shounen.






8. Marvel Disk Wars: The Avengers:  Η ιστορία αυτή έχει να κάνει με το πώς οι Avengers (Iron man, Captain America, Thor, Hulk κ.α.) με την βοήθεια του Spiderman και μιας ομάδας  εφήβων θα εμποδίσουν τα σχέδια του Loki.








Ακόμα ένα anime απ’ την Marvel. Δυστυχώς το συγκεκριμένο anime απευθύνεται σε ηλικίες 6-12 ετών. Αλλά ξέρω πολλούς φανατικούς οπαδούς της Marvel που και πάλι θα κάτσουν να το δουν και θα το λατρέψουν (ή θα το μισήσουν).


Είδος: Action, Kids, Superhero



Σίγουρα υπάρχουν και άλλα anime σε αυτή τη season που αξίζουν (τα γούστα ποικίλουν). Όμως  η παραπάνω λίστα αποτελείται από anime που κατά μεγάλη πιθανότητα θα αρέσουν στους πιο πολλούς. Have fun watching.

5 σχόλια:

Απο τα τελευταια anime που εχω δει και λατρεψει εχουν ξεχωρισει μερικα: Mekakucity Actors, Mahouka Koukou no Rettousei και φυσικα το No Game No Life (Για το οποιο γραψατε). Επιπλεον ας μην ξεχναμε και τα καινουρια επισοδεια του Fairy Tail που επισης ειναι αξιολογα. Αν θελετε μπορειτε να τα συμπεριλαβετε σε μελλοντικα αρθρα σας :)

Μας αρέσει το Fairy Tail... Λόγος που δεν το αναφέραμε είναι ότι έχει παρελθόν και δεν έκανε το ξεκίνημα του τώρα.. Απλά θέλαμε καθαρά καινούρια anime που έκαναν το ξεκίνημα τους σε αυτήν την season.. Επίσης ένα άλλο κριτήριο όταν επιλέγαμε τα anime γι' αυτή την λίστα, ήταν να μπορεί να τα δει εύκολα ο πιο πολύς κόσμος.
Δεν είναι τα καλύτερα anime της νέας season ή τα πιο ποιοτικά, είναι τα πιο "φιλικά" στο ευρύ κοινό.

Σε ευχαριστούμε πάντως, δεχόμαστε με ευχαρίστηση ανοιχτά κάθε είδους σχολιασμό. :)

"Gokukoku no Brynhildr" - ΟΧΙ. Απλως οχι. Το Anime ΔΕΝ αξιζει.
Προτεινω να ΜΗΝ το δειτε.Το Manga μπορει να ειναι καλο (δεν το εχω διαβασει), αλλα το anime ειναι απο τα χειροτερα που εχω δει.
Το ιδιο (σχεδον) με το Blade & Soul.

Συμφωνώ ότι το "Gokukoku no Brynhildr" δεν στάθηκε άξιο του manga..

Το Blade and Soul όντως είναι ένα μέτριο anime αλλά βασισμένο σε ένα παιχνίδι με ήδη πολλούς fans.

Τέσπα, αυτή η season έχει τελειώσει τώρα έτσι και αλλιώς.. Όταν γράφτηκε αυτή η λίστα σχεδόν όλα τα παραπάνω anime ήταν στο πρώτο τους επεισόδιο..

Δημοσίευση σχολίου