Άρθρα για games και animes.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕDITORS

Υπάρχουν πολλοί από εμάς που θα απολαύσουν ένα ωραίο AMV. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί ξένοι editors που κάνουν εξαιρετική δουλεία. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ αν υπάρχουν Έλληνες editors και πόσο καλή δουλειά κάνουν? Φτιάχνουν ωραία AMVs άραγε?? Μιλήσαμε με αρκετούς απ' αυτούς. Δεν έχετε παρά να δείτε ποιοι είναι και τι μας είπαν, στην λίστα που ακολουθεί.






Roron0aPNS: Φτιάχνει AMV κυρίως με action anime τα οποία συνήθως είναι shounen (γνωστά και μη). Ενίοτε χρησιμοποιεί και emotional σκηνές γιατί του αρέσει να περνάει μηνύματα με τα ΑMV του. Είναι ανοιχτός σε requests και αγαπάει αυτό που κάνει. Πάνω απ’ όλα θέλει να ευχαριστεί τον θεατή του. Δεν θεωρεί σε καμιά περίπτωση τον εαυτό του τέλειο και γι’ αυτό προσπαθεί να μαθαίνει όλο και περισσότερα πράγματα ώστε να μπορεί να φτιάχνει ακόμα πιο ωραία AMVs.

Χρόνος ασχολίας με AMV: 6 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/Roron0aPNS/featured



Raiwaishi SP: Ξεκίνησε να ασχολείται με το editing αρχικά με movie maker, έπειτα με Ulead Video studio, στην συνεχεία με Cyber Link Power Studio και τέλος τα διαμάντια Sony Vegas Pro και Αdobe After Effects. Στις αρχές ασχολιόταν φτιάχνοντας άπλα Digimon videos για δική του ευχαρίστηση. Όταν θέλησε να βγάλει την δουλειά του στο Youtube ασχολήθηκε πιο πολύ με video για το One Piece, το οποίο και τον βολεύει όταν φτιάχνει AMVs λόγω πείρας. Δεν του αρέσει να γεμίζει τα videos του με άκυρες σκηνές και θέλει συνήθως να περνάει συγκεκριμένα νοήματα ή συναισθήματα συνδυάζοντας σκηνές με τα κατάλληλα τραγούδια. Ξέρει ότι κάνει αρκετά λαθάκια ακόμα και προσπαθεί να τα διορθώσει, όμως του δίνουν κουράγιο τα θετικά σχόλια και το feedback απ’ τους subscribers του. Δηλώνει ότι δεν κυνηγάει τα subs, ούτε στεναχωριέται αν κάποιο video του δεν πάρει πολλά views. Πάνω απ’ όλα θέλει όποιος βλέπει τα video του να το ευχαριστιέται.

Χρόνος ασχολίας με AMV: 6 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/RaiwashiSP






GearSix: Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα αδράνειας (λόγω πανελληνίων) ο GeaSix επέστρεψε ανανεωμένος με νέες ιδέες και ικανότητες. Συνήθως όταν φτιάχνει ένα video επιλέγει πρώτα το τραγούδι και κάνει edit με βάση τους στοίχους, ή απλά βασίζεται στο συναίσθημα που το περνάει κάποιο anime. Π.χ. στο διαγωνισμό της Soul Team IC χρησιμοποίησε το anime “Soul Eater” (για το video του) στην horror κατηγορία του διαγωνισμού γιατί ακριβώς ένα horror συναίσθημα του πέρναγε το ίδιο το Soul Eater.

Χρόνος ασχολίας με AMV: 3 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/GearSixFX






TheGMSsJ: Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο anime στις προτιμήσεις του όταν φτιάχνει AMVs, προτιμάει όμως τα action/drama anime και δηλώνει ότι δίνει ιδιαίτερη βάση στα CC ( shakes , blurs etc. )


Χρόνος ασχολίας με AMV: 2 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC6W-VgF6xKoIF-ON2QpW4sw






MrPaixtaras: To πραγματικό του όνομα είναι Δημήτρης. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο τι anime θα βάλει στα video που φτιάχνει. Τον νοιάζει απλά τα anime που θα πάρει να έχουν σκηνές και υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να βγει ένα ωραίο stolyline μέσα στο AMV του. Του αρέσει να φτιάχνει AMVs με πολύ action και emotional περιεχόμενο.

Χρόνος ασχολίας με AMV: 3 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/MrPaixtaras13





KryotoniteAMV: Το αγαπημένο του anime είναι το One Piece, αλλά δεν το χρησιμοποιεί για τα AMVs του μιας και υπάρχουν χιλιάδες AMVs για το One Piece ήδη. Προτιμάει να προβάλει λιγότερο γνωστά anime μέσω των videos του, κυρίως όμως χρησιμοποιεί shounen γιατί του αρέσει μέσα στις σκηνές να υπάρχουν χαρακτήρες με εξωπραγματικές δυνάμεις. Πάντα προσπαθεί να παρουσιάσει μια ιστορία μέσω των σκηνών που θα επιλέξει. Επίσης δηλώνει ότι του άρεσαν από ανέκαθεν τα anime και τα AMVs και τώρα με το editing νοιώθει πως έχει βρει ένα νέο hobby μέσω του οποίου περνάει ευχάριστα το χρόνο του και ψυχαγωγία και άλλους anime fans ταυτόχρονα.


Χρόνος ασχολίας με AMV: 1 χρόνος

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/MugiwaraAMVs






DanParthenis: Προτιμάει να χρησιμοποιεί πολλά anime μαζί, για να μπορεί να φτιάχνει δικές του ιστορίες με δικά του quotes. Επίσης του αρέσει να αναφέρεται σε ψυχολογικά θέματα τα οποία, όχι μόνο μπορεί να ενδιαφέρουν πολύ κόσμο, αλλά τον έχουν επηρεάσει και τον ίδιο προσωπικά. Διαλέγει το One Piece ως αγαπημένο του anime γιατί πιστεύει ότι έχει τα πάντα. Όνειρο του είναι μια μέρα να ασχοληθεί επαγγελματικά με το editing και μέσω των video του να βοηθάει κόσμο ψυχολογικά και συναισθηματικά.



Χρόνος ασχολίας με AMV: 2 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/DanParthenis






Gia Quando: Όταν φτιάχνει video του αρέσει κυρίως να αναφέρεται σε One Piece και Full Metal Alchemist Brotherhood, διότι πιστεύει ότι αυτά τα δύο anime έχουν πολλά ωραία μηνύματα, και αυτά τα μηνύματα είναι που θέλει να περάσει και στους  viewers του.  Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει απ’ το να κάνει edit και με άλλα.  Αφιερώνει αρκετό χρόνο στο να κάνει edit τα video του γιατί είναι της λογικής ότι ο χρόνος που θα αφιερώσει στα AMV του θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα. Φιλοσοφία του είναι πως το edit δεν είναι μόνο για να ευχαριστείς τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου, πολύ απλά αν δεν το κάνεις επειδή σου αρέσει και θες να το μοιραστείς με όλους τους υπόλοιπους τότε χάνεις το νόημα του editing. Η όρεξη και η ενέργεια του να κάνει AMVs πηγάζει απ' την αγάπη των θεατών προς στην δουλειά του.

Χρόνος ασχολίας με AMV: 3 χρόνια

Channel στο Youtube: https://www.youtube.com/user/GiaQuando


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου